Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 september, 2023 - 14:19Uppdaterad: torsdag, 21 september, 2023 - 15:07
  • Stadsstyrelsen ska diskutera Styrsö i kväll. Arkivbild.

Miljonskillnader då staden låtit värdera Styrsöområde - köpebeslut kan dröja

Området på Styrsö som Mariehamns stad planerar att köpa har värderats tre gånger av olika aktörer och de olika värderingarna skiljer sig åt med närmare fyra miljoner euro.  

Sen tidigare, i två olika värderingar, är området värderat till en miljon euro av en mäklare i Åbo respektive 4,7 miljoner euro av en lokal mäklare. Värderingen som inkom i dag, gjord av en lokal mäklare, värderar området till mellan 2,5 och 3,5 miljoner euro. Det här berättar stadsdirektör Arne Selander för Ålands Radio. Samtliga värderingar har gjorts på uppdrag av Mariehamns stad. Diskussioner med säljaren av området kommer nu troligtvis att återupptas.

Stadsstyrelsen diskuterar köpet på sitt sammanträde i kväll, torsdag, men det är osannolikt att ett beslut om köp kan tas, säger Arne Selander. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »