Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 januari, 2023 - 15:32Uppdaterad: fredag, 27 januari, 2023 - 17:11
  • Infrastrukturminister Christian Wikström. Arkivbild.

Ministern om ringleden: "Kommer att väcka politisk kontrovers"

En ringled norr om Mariehamn kan komma att bli verklighet. Ringleden skulle sträcka sig från Hammarlandsvägen till Lemlandsvägen och mötas vid Nya Godbyvägen norr om Maxinge.

– Det är ett faktum att Ålands befolkning växer och trafiklösningarna behöver hänga med, säger infrastrukturminister Christian Wikström.

Tanken är att den nya huvudvägen skulle minska belastningen på Rökerirondellen, vars broar behöver renoveras inom en fem års period, och samtidigt underlätta för trafiken till staden. Ministern tror att alla kommer att ha en åsikt om den nya ringvägen.

- Det kommer säkert att kännetecknas av politisk kontrovers och dialog, för det berör alla och när vi pratar om exploatering av natur och breddning av vägar så är det känsligt på Åland. Att projektet sträcker sig över flera mandatperioder tror inte infrastrukturministern blir ett problem.
– Jag tror inte det här är särskilt kontroversiellt, en fungerande infrastruktur är grunden i samhällsekonomin, säger Christian Wikström.

Vad ringleden ska kosta är tillsvidare oklart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »