Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 november, 2022 - 05:48Uppdaterad: torsdag, 24 november, 2022 - 07:57
  • Annette Holmberg-Jansson. Arkivfoto.

”Mötet var lösningsfokuserat”

Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) träffade i går familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) i Helsingfors för att diskutera lösningar för förvaltningsbehörigheten av smittskyddet genom revidering av självstyrelselagen.

- Jag uppfattar att mötet var lösningsfokuserat även om frågeställningarna är svåra och vi ännu inte är överens, säger Annette Holmberg-Jansson i ett pressmeddelande.

Ministrarna ska mötas snart igen, när tjänstemännen kommit med ett förslag på lösning tillsammans med representanter från landskapsregeringen.

Annette Holmberg-Jansson beskriver mötet som bra ur flera aspekter.
- Vi hade möjlighet att diskutera problematiken med förvaltningsbehörigheten inom smittskyddet på ett direkt sätt med tjänstemän närvarande och lyfta de aktuella problemen på bordet, säger hon.

Krista Kiuru meddelade också att hon ska besöka Åland i början av nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »