Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 februari, 2024 - 18:14Uppdaterad: torsdag, 22 februari, 2024 - 18:14

Nyman nominerad till nordiska rådets litteraturpris

Mikaela Nymans diktsamling För att ta sig ur en rivström måste man röra sig i sidled är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2024. 

Mikaela Nyman är nominerad från den åländska delegation. Sammanlagt är 13 romaner, diktsamlingar och berättelser nominerade till priset. 

Nordiska rådets litteraturpris ges till ett verk som har skrivits på ett av de nordiska språken och som uppfyller höga litterära och konstnärliga krav. Genom sex årtionden har prisvinnande verk avspeglat den tid vi lever i och öppnat upp nya vägar i litteraturen.  Det är de nationella medlemmarna i bedömningskommittén som har nominerat verken till Nordiska rådets litteraturpris 2024.    

Vinnaren offentliggörs under hösten vid Nordiska rådets session i Reykjavik på Island. Vinnaren mottar prisstatyetten ”Nordlys” och prissumman på 300 000 danska kronor.     

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »