Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 mars, 2023 - 12:20Uppdaterad: måndag, 27 mars, 2023 - 18:26
  • Fr.v. Alfons Röblom, Camilla Gunell, Anders Eriksson, Katrin Sjögren och Rainer Juslin. Foto: Johan Ågren

Oppositionen kan ta till misstroendeomröstning - om inga svar om skärgårdstrafiken fås

Det kan bli fråga om misstroendeomröstning om inte det kommer något svar från landskapsregeringen om vilka åtgärder som ska vidtas inom skärgårdstrafiken under återstoden av mandatperioden. 

-Vi har ju ett verktyg kvar som är misstroende, men i det här skedet ser vi fram emot debatten, säger Hållbart Initiativs Alfons Röblom

Oppositionspartierna Liberalerna, Socialdemokraterna, Hållbart initiativ och Ålands framtid lämnade gemensamt in ett spörsmål till landskapsregeringen i dag, måndag, där de vill få svar på hur landskapsregeringen tänker sig skärgårdstrafiken i framtiden. 
-Det har gått så långt att vi inte ser någon annan väg eftersom lagtinget enhälligt upprepande gånger har fattat beslut om att landskapsregeringen ska ta fram en omställningsplan för skärgårdstrafiken, men det händer ingenting så att vi är vid vägs ände, säger liberalen Katrin Sjögren

Liberalen Rainer Juslin var förste underteckare av spörsmålet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »