Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:08Uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 15:04
  • Trobergshemmet är en av arbetsplatserna som berörs av personalrotation och möjligen treskiftesarbete. Aarkivfoto.

Personalrotation inom stadens äldreomsorg införs i höst

Från den 3 september införs ett så kallat rotationssystem inom äldreomsorgen i Mariehamn. Det innebär att de anställda i en period på tolv veckor arbetar på en avdelning på ett boende för att sedan byta arbetsplats.

 Det bekräftar äldreomsorgschefen Paulina Körkkö och betonar att det inte handlar om att all personal roterar samtidigt utan en till två anställda åt gången per enhet.

Dessutom är målsättningen att införa treskiftesarbete från januari 2019. Alltså samtliga närvårdare och sjukskötare ska jobba morgon, kväll och natt.

- När man är anställd inom Mariehamns stad och äldreomsorgen är man anställd för treskiftesarbete. Det är egentligen inte ett politiskt beslut utan det är enligt arbetsavtal, säger Paulina Körkkö.

Under hösten kommer man att ta in personalens åsikter i frågan.

-Alla förändringar väcker mycket känslor och funderingar. Vi kommer att lyssna på dem så långt det går. Det här kräver tid innan det genomförs, säger Paulina Körkkö.

Socialnämnden diskuterade dessa två punkter igår som är en del av ett åtgärdsprogram inom äldreomsorgen som ska klubbas. Men enligt Paulina Körkkö behövs inte arbetstidsförändring klubbas i nämnden och därför jobbar man nu efter att införa dessa förändringar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »