Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 november, 2023 - 21:42Uppdaterad: tisdag, 21 november, 2023 - 09:44
  • Projektledare Victoria Olsson. Foto: Owe Sjöblom

Projektet Vi välkomnar fler har öppnat diskussionen om integration

Projektet Vi välkomnar fler har öppnat diskussionen och vågat lyfta svåra frågor för att inflyttade ska komma in i samhället och även få ett jobb. Det är enligt projektledare Viktoria Olsson en av de största framgångarna med projektet. 

Vi välkomnar fler var ett projekt med syfte att hjälpa utrikesfödda från icke-nordiska länder att hitta ett jobb och komma in i samhället. Landskapsregeringen och Ålands näringsliv stod bakom projektet med finansiering av Europeiska socialfonden, ESF. 

Knappt 80 personer har varit med i projektet och många av dem har hittat ett jobb eller startat ett eget företag. 

Projektet var ettårigt och vad som ska hända nu är oklart, men Viktoria Olsson hoppas det blir någon form av fortsättning. 

- Jag hoppas att våra samarbetspartners tar bollen och driver det här vidare på något sätt, säger hon. 

I tisdagens Åland i dag klockan 15.30 blir det diskussion om hur utomnordiska inflyttade kan integreras på arbetsmarknaden och i samhället.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »