Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 februari, 2022 - 12:11Uppdaterad: fredag, 11 februari, 2022 - 14:09
  • Restaurangerna får hålla längre öppet från och med måndag. Genrebild.

Restaurangerna får hålla längre öppet

Nu lindras restriktionerna för restaurangerna.

Det har statsrådet beslutat. Alla restauranger får längre serverings- och öppettider. Serveringen av alkohol i restauranger ska upphöra kl. 23, och restaurangerna får hålla öppet för kunder fram till kl. 24. Lättnaderna i serverings- och öppettiderna gäller alla restauranger. Dessutom förlängs begränsningarna i användningen av coronapass till utgången av februari. Det här skriver social och hälsovårdsministeriet i ett pressmeddelande. 

Alla kunder i inomhuslokaler ska ha en egen sittplats vid ett bord eller en motsvarande bordsyta och coronapasset kan inte användas som ett alternativ till begränsningar fram till och med den 28 februari.

Förordningsändringarna träder i kraft den 14 februari. Om epidemiläget fortsätter att utvecklas i en gynnsam riktning och hälso- och sjukvårdens bärkraft inte är hotad, kan begränsningarna helt och hållet slopas för alla restaurangers del från och med den 1 mars.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »