Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2022 - 06:05Uppdaterad: torsdag, 22 december, 2022 - 17:47

Sjöfartens bemanningsstöd fastslaget

Bemanningsstödet för sjöfarten bibehålls på samma nivå som tidigare, det beslöt riksdagen i går när de godkände nästa års statsbudget.

- Bemanningsstödet är en förutsättning för sjöfart under finländsk flagg. Det är inte bara viktigt för färjor utan för lastfartyg. Dagens säkerhetspolitiska omgivning gör det ännu viktigare med fartyg under finsk flagg som inte bara upprätthåller viktiga arbetsplatser utan också säkerställer Finlands och Ålands försörjningsberedskap, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Bemanningsstödet togs upp till omröstning eftersom Samlingspartiet och Kristdemokraterna föreslagit att stödet skulle minskas med 77,2 miljoner euro – en omröstning som slutade 130-38.

- Varje år i riksdagen har det kommit förslag om att skära i bemanningsstöden. Varje år har vi lyckats säkerställa att så inte sker. Det är en viktig sak både för Åland och sjöfarten, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »