Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 juli, 2022 - 15:13

”Skärgårdstrafikens flotta måste förnyas”

Skärgårdstrafikens flotta måste börja moderniseras enligt Gilla Karlsson, enhetschef vid Ålandstrafiken.

– De gamla färjorna tar för lång tid att reparera, de klarar av mindre last eftersom de drar på sig fukt och säkerhetsbestämmelser gör att man lastar tre istället för fyra filer och vi måste anpassa det bokningsbara utrymmet efter det. Vi måste få tag i nyare tonnage som är anpassat för dagens trafik och jag vet att jag talar för så gott som alla kollegor på infrastrukturavdelningen när jag säger det, säger hon.

Årets första halvår har präglats av störningar i trafiken och det är inte bara färjorna som tar stryk av situationen enligt Karlsson.

– Det skadar Åland som turistort, man behöver kunna ta sig fram. Någon störning någon gång hör till men det här går inte, vi är slutarbetade och det har varit ett extremt första halvår, säger Gilla Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »