Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2023 - 12:32Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2023 - 12:32
  • Emmaus, Folkhälsan och Regnbågsfyren får bidrag från stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.

Stiftelsen BMR delar ut bidrag på Åland

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Stiftelsen BMR, delar ut 11,7 miljoner euro i bidrag 2023,vilket är mer än någonsin tidigare och flera åländska organisationer får bidrag.

I årets utdelning prioriteras projekt och verksamhet som ingjuter framtidstro i barn och unga och som gör dem delaktiga i att skapa sin framtid. Fokus är också på satsningar som förebygger eller lindrar barnfattigdom, till exempel genom att erbjuda hobbyverksamhet för barn och unga.

Bland annat får Regnbågsfyren 30.000 euro för fortbildning av skolpersonal och för att möjliggöra skapande av en trygg och inkluderande skolmiljö för alla elever. Fortbildningen bidrar till ökad kunskap och verktyg att lyfta fram frågor inom hbtqia.

Emmaus Åland får 6.000 euro för att odla grönsaker i pedagogiskt och regenerativt syfte. Samma summa får Folkhälsan Åland för en äventyrsgrupp som vänder sig till natur- och fiskeintresserade barn och unga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »