Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2023 - 11:23Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2023 - 12:32
  • Catrin Schönberg och Berit Paulsson.

Strokepatienter påtalade brister i eftervården - gläds över ÅHS respons

Föreningen Vårt hjärta har i en skrivelse påtalat brister i strokepatienters eftervård och gläds nu åt Ålands hälso- och sjukvårds respons.

Föreningen har en grupp där personer som drabbats av stroke träffas och många upplever att det finns brister i eftervården.

-Ingen har haft något att klaga på den akuta vården, men kring eftervården har de upplevt att det är alldeles för lätt att falla mellan stolarna, säger föreningens verksamhetsledare Catrin Schönberg.

Som gensvar på föreningens skrivelse besökte tre läkare ett möte där de svarade på frågorna i skrivelsen.

-Då berättade att de har en broschyr som de skickar med hem. Den ska uppdateras och vi ska få vara med och utforma den. Det är vi jättetacksamma för, säger Catrin Schönberg.

Föreningen har dock önskemål som ännu inte besannats, mest av allt skulle de se fler socialsköterskor som kunde stötta strokepatienterna i eftervården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »