Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2023 - 05:58Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2023 - 09:23
  • Sunds kommunstyrelse ska utreda vad som krävs för att kommunen ska kunna upprätta en demensenhet på Tallgården.

Sund utreder demensenhet på Tallgården

Sunds kommunfullmäktige har givit kommunstyrelsen i uppdrag att utreda vad som behöver göras för att upprätta en demensenhet på äldreboendet Tallgården.

I uppdraget ingår även att redogöra för vad som eventuellt behöver förbättras för äldreomsorgens personal.

Att utreda möjligheterna till en demensenhet var ett av målen som satts upp för kommunens förvaltning i årets budget. Kommundirektör Andreas Johanssons förslag var dock att kommunen inte skulle göra en mer omfattande utredning eftersom det inte finns tillräckligt med personal inom äldreomsorgen, något som i beredningen benämns som en central förutsättning för att man ska kunna upprätta en demensenhet. Redan i dag råder det viss brist på behörig personal på Tallgården.

Det som talar för projektet är att det både finns klientunderlag och lediga lokaler.

Det var fullmäktigeordförande Dorita Lindholm som föreslog att utredningen ändå skulle genomföras och övriga fullmäktige gick på hennes förslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »