Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 maj, 2018 - 15:12Uppdaterad: onsdag, 23 maj, 2018 - 15:25
  • Trobergshemmet i Mariehamn. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Treskiftesarbete föreslås inom stans äldreomsorg

Personalen inom stans äldreomsorg ska rotera mer och få mer utbildning för att vidga kunskaperna och få variation i arbetet. Bland annat det föreslår äldreomsorgschefen Paulina Körkkö som möjliga åtgärder till den rapport om äldreomsorgens personalbemanning som kom för några veckor sedan.

Den visade bland annat att anställda på Trobergshemmet uttryckte oro kring behovet av inhoppare och vikarier och att man på Odalgården och Trobergshemmet använde sig av teknik på helt olika sätt.

Körkkö lyfter också upp möjligheten till treskiftesarbete och framhåller att det medför många positiva saker. Det kunde då handla om maximalt 2-3 på varandra följande nattskift och så lite fast nattarbete som möjligt, vilket kunde stödja återhämtningen efter en arbetsperiod.

- Införandet av treskiftesarbetstid för all personal förutsätter god planering och förankring hos personalen och förändringen kan kan införas först i januari 2019, skriver Körkkö i sin beredning.

Socialnämnden behandlar åtgärdsplanen i morgon torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »