Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 augusti, 2022 - 14:08Uppdaterad: fredag, 12 augusti, 2022 - 15:15

Utredningen av helikopterolyckan fortsätter

Utredningen kring helikopterolyckan som inträffade på Brändö den 12 februari, ett halvår sedan i dag, är inte klar ännu, men arbetet fortskrider.

Bengt Malmberg, som av Olycksutredningscentralen kallats in som sakkunnig, berättar att man samlar in fakta och data ännu. Utredningsarbetet har stannat av lite under sommaren då exempelvis semestrar påverkat, men man ska så småningom komma igång med utredningen igen.

- Det börjar närma sig en analys, säger Bengt Malmberg.

Han säger att hörande av inblandade i princip är klara och målet med dem inte är att hitta syndabockar, utan reda ut vad som hänt så gott det går.

En olycksutredning brukar kunna ta upp till ett år, men Bengt Malmberg tror att denna utredning går snabbare än så. Rapporten ska sedan ut på en remissrunda till inblandade parter för att få utredningen så korrekt som möjligt.

Det var den 12 februari som en ambulanshelikopter havererade då man gled in i en byggnad vid landning på Fiskö, Brändö. I samband med olyckan fördes fyra personer till sjukhus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »