Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 maj, 2022 - 13:42Uppdaterad: fredag, 20 maj, 2022 - 17:25
  • Ännu ett projekt med havsbaserad vindkraft planeras. Arkivbild.

Ytterligare ett vindkraftsprojekt planeras

Ålandsbankens fondbolag och OX2 utökar nu sitt samarbete och planerar för ytterligare ett havsbaserat vindkraftsprojekt som blir beläget norr om Åland och går under namnet Noatun Nord.

OX2 och Ålandsbanken Fondbolag inledde i november i fjol ett samarbete om storskalig havsbaserad vindkraft söder om Åland. Projekt Noatun Nord är i en tidig projektfas och beräknas bestå av ytterligare cirka 360 vindkraftverk som ger 20 TWh per år,vilket motsvarar årlig elförbrukning för omkring 4 miljoner hushåll.

– Vi ser fram emot det utökade samarbetet med Ålandsbanken Fondbolag och ytterligare havsbaserad vindkraft. Noatunprojekten är viktiga steg för att skapa och göra Åland till den ledande gröna energihubben i Norden. Projekten är tillsammans med ytterligare projekt vi har i kikaren viktiga verktyg för att hålla ett fortsatt högt tempo i den gröna omställningen och utvecklingen av det åländska näringslivet, säger Anders Wiklund vid OX2.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »