Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 15 februari, 2020 - 11:23Uppdaterad: lördag, 15 februari, 2020 - 11:45
  • En match i den åländska innebandyserien fick ett tråkigt efterspel. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Åländsk ledare fick juniordomare att lämna hallen

Innebandy: En match i den åländska innebandyserien i onsdags slutade med att en åländsk juniordomare fick utstå hårda ord från en erfaren ledare efter slutsignal. Domaren skulle egentligen ha dömt ytterligare två matcher samma kväll men valde att lämna hallen efter händelsen.

Verksamhetsledaren vid Ålands innebandyförbund David Eriksson fördömer beteendet från ledaren och tar avstånd från det som inträffade.

- Det är oerhört tråkigt och jag har diskuterat händelsen med vår ordförande i förbundet och vi kommer att försöka reda ut den här saken med de inblandade, säger David Eriksson.

ÅIBF kommer nästa vecka att vidta åtgärder, det är dock inte klart om händelsen kommer att leda till någon typ av bestraffning.
- Ytterst handlar det om att det här inte får upprepas igen. Om det blir tal om någon typ av bestraffning så är det domar- och disciplinkommittén och i nästa instans ÅIBF:s styrelse som tar sådana beslut, säger David Eriksson. 

Den inblandade ledaren har ett uppdrag inom domar- och disciplinkommittén, vilket gör det hela ännu tråkigare samt en aning problematiskt, menar verksamhetsledare David Eriksson.
- Vi ser allvarligt på saken och vi måste nu utreda ordentligt vad som har hänt. Det är ju extra allvarligt när det är en junior som blir inblandad, säger ordförande Kim Berglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »