Publicerad: söndag, 28 maj, 2023 - 19:03
  • ÅU kunde vinna över KuPS. Foto: Owe Sjöblom

ÅU vann spännande match mot KuPS

Åland United besegrade KuPS med 4-3 efter en mycket spännande match på WHA på söndagskvällen inför 277 personer i publiken.

Spelmässigt var det en jämn inledning på matchen. Efter 22 minuter fick ÅU en straff efter att bollen tagit på en Kuopio-hand efter en hörna. Dana Leskinen var hur säker som helst från elva meter. Tio minuter senare utökade Leskinen till 2-0. Då såg allt väldigt bra ut, men bara ett par minuter senare reducerade Lavdije Begolli för KuPS. 2-1 alltså och den ställningen stod sig halvleken ut.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken fick AadaTörrönen en långboll där hon höll undan försvararen och dundrade in 3-1 i nättaket. Men efter det tog KuPS över helt och hållet. I den 67:e minuten gjorde Wilma Forsblom 2-3 och ungefär tio minuter senare satte hon även kvitteringen.

KuPS fortsatte att trycka på för ett segermål, men i en kontring kunde inhopparen Tilda Råtts trycka i segermålet med fyra minuter kvar av ordinarie tid.

ÅU gick nu om KuPS i tabellen och ligger på andra plats med 15 poäng. HJK leder med 18 poäng. Nästa match spelas inkommande fredag i Åbo där TPS tar emot.