Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 9 juni, 2024 - 13:11
  • Sebastian Latvala(i gul tröja) och Victor Börman ger sig iväg. Foto: Owe Sjöblom
  • Det var många löpare med från start. Foto: Owe Sjöblom
  • August Karlsson(längst fram) sprang 33,55 km och Eddie Furu(i mitten) 40,25 km. Foto: Owe Sjöblom
  • Förra årets segrare Carl Hobbs var på plats i år igen. Foto: Owe Sjöblom
  • Mellan varven fanns tält att vila i. Foto: Owe Sjöblom
  • Foto: Owe Sjöblom
  • Foto: Owe Sjöblom
  • Morgan Furu. Foto: Owe Sjöblom

Börman vann Cursores Backyard ultra

Det var Victor Börman som orkade hålla ut längst när den sjätte upplagan av Cursores Backyard ultra arrangerades i helgen. 

Börman sprang 31 varv, vilket är totalt 208,1 kilometer. Han har kommit tvåa i tävlingen ett antal gånger, bland annat ifjol då han sprang 30 varv, men i år höll Victor Börman ut längst. Segern innebär också en plats i den finländska landslaget som ska vara med i virtuella VM i november. Då samlas landslagen som är med någonstans i sitt hemland och gör en Backyard ultra. Allt filmas och det land som får ihop flest varv blir världsmästare. 

I Backyard ultra springer man en sträcka som är 6,7 kilometer. Det är start en gång i timmen och sträckan måste avverkas på under en timme för att man ska vara redo för nästa start. Den sträckan ska springas så många gånger som möjligt och tävlingen håller på tills det bara är en löpare kvar som ska springa det sista varvet ensam. 

Victor Börman utmanades av Sebastian Latvala från Österbotten som klarade av 30 varv. Markus Karlsson satte nytt personligt rekord med 187,88 kilometer, 28 varv. Förra årets segrare, Carl Hobbs som då sprang 31 varv, steg av efter 25 varv.  

Bästa dam var Heidi Furu som sprang 16 varv, 107,36 kilometer. 

Totalt var det 48 löpare som kom till start på fredagskvällen klockan 18.00.

Samtliga resultat finns här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »