Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 december, 2022 - 18:32Uppdaterad: söndag, 4 december, 2022 - 18:33
  • Ida Sjölander på podiet under medaljcermonin. Bild från från European Powerlifting Federations youtube.

EM-silver i bänkpress till Ida Sjölander

Ida Sjölander tog ett EM-silver i bänkpress under styrkelyfts-EM som avgörs i Polen i helgen. Hon lyfte 120 kilo i sitt andra försök och hamnade före isländskan Kristin Thorhalldottir med anledning av att hon är två kilo lättare i kroppsvikt.

20-åriga Agata Sitko från Polen var dock svår att rå på under tävlingen. Hon verkade inte ha några som helst problem med att klara 145 kilo i sitt första försök. Hon gav sig därefter på olika europa- och världsrekord för både seniorer och juniorer när hon höjde till 156 kilo. Men det var för tungt och hon möttes av tre röda lampor i båda rekordförsöken.
Ida Sjölander som är debutant i stora internationella mästerskap lyfte 170 kilo i knäböj, 120 kilo i bänkpress och 185 kilo i marklyft, vilket totalt blir 475 kilo. Alla dessa resultaten är även nya personliga rekord för Ida Sjölander. Det deltog tretton lyftare i 84-kilosklassen och Ida Sjölander rankades på förhand som tia i totalen. Hon slutade åtta när alla resultaten hade räknat ihop.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »