Publicerad: lördag, 11 mars, 2023 - 15:19Uppdaterad: lördag, 11 mars, 2023 - 15:26
  • Mathias Boman gjorde ett av målen. Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

FBC Åland herr rasade ihop i andra perioden

FBC Ålands herrar förlorade lördagens målglada bortamatch mot Loke IBK med 6-11.

I den första perioden var det jämnt och när signalen ljöd var ställningen 3-3 efter att Marcus Karlsson, Robin Sjöblom och Fredrik Engström gjort mål. FBC Åland började bra i den andra perioden och hade ledningen två gånger om efter mål av Anthon Grönqvist och Mathias Jansson. Men vid ställningen 4-5 tog hemmalaget Loke tag i det hela och gjorde fem mål på raken. I den tredje perioden reducerade Mathias Boman till 6-9 innan Loke gjorde ytterligare två mål.

FBC Åland ligger på nionde plats med 21 poäng, Loke är nu placeringen bakom med 20 poäng, men med en match mer spelad. Ovanför kvalstrecket, på åttonde plats, är IBS Fålhagen med 22 poäng och även de har en match mer spelad än FBC Åland.