Publicerad: söndag, 29 januari, 2023 - 15:10Uppdaterad: söndag, 29 januari, 2023 - 15:10
  • Jerry Danielsson gjorde ett bra lopp. Arkivbild.

FSSM hålls i Pargas i helgen

Den här helgen är det Finlandssvenska mästerskapen i skidning i Pargas och IF Åland har drygt tio åkare med.

I dag skidades normaldistans i klassisk stil i de olika åldersklasserna och Jerry Danielsson kom på sjätte plats i herrarnas 15 kilometer. Han var knappa fyra minuter efter landslagsåkaren Alexander Ståhlberg, IF Minken, som vann.

I H50 över fem kilometer kom Lennart Holmström på andra plats, samma placering hade Cecilia Sundström i D50. I H65 fem kilometer kom Lars Janlöv på tredje plats.

På fredagen skidades sprint och då var det endast juniorer från Åland med.

På söndagen skidades stafetter och Åland hade lag med i lite olika klasser.