Publicerad: söndag, 19 mars, 2023 - 19:07Uppdaterad: söndag, 19 mars, 2023 - 20:32

Hammarby till final i svenska cupen

Det krävdes en förlängning för att skilja fotbollsdamerna i Piteå och Hammarby åt i semifinalen av svenska cupen under söndagen. Väl i förlängningen avgjorde Hammarby med att göra tre mål.

Det tog en kvart innan Hammarby gjorde 1-0 genom Sara Fornes som nickade in en hörna som skarvats vidare. Piteå fick till en kvittering efter en kvart in i andra halvlek där Anam Imo blev frispelad. Hon lyckades att peta bollen förbi tidigare Åland United-målvakten Anna Tamminen och in i mål innan de båda krockade, utan några större skador på de båda spelarna.

Matchen gick till förlängning och där knoppade Simone Boye Sørensen tidigt in ett ledningsmål för Bajen efter en frispark nere vid kortlinjen. Hammarbys Matilda Vinberg fick ta emot och vända upp bollen omarkerad precis innan första kvarten på förlängningen var färdigspelad. Hon tryckte till med sträckt vrist och bollen susade in i bortre gaveln. Madelen Janogy fick nicka in matchens sista mål för hennes Hammarby och säkrade därmed klubbens första cupfinal på 28 år. I finalen möter Hammarby Häcken.

Åländska Adelina Engman spelade i 85 minuter av matchen innan hon byttes av mot Emma Westin.