Publicerad: tisdag, 2 maj, 2023 - 11:06Uppdaterad: fredag, 5 maj, 2023 - 10:46
  • Anna Tamminen i ÅU-tröjan. Arkivbild.

Hammarby tog sin femte raka seger när de vann derbyt mot Djurgården

Hammarby tog sin femte raka seger i damallsvenskan när de vann över Djurgården med 1-0 i derbyt på Stockholms stadion på måndagskvällen.

Adelina Engman spelade från start på högerkanten och fick en dryg timmes speltid innan hon blev utbytt. Målet kom efter 20 minuter när Simone Boye Sörensen kunde trycka dit segermålet efter en fast situation.

Hammarby fick kämpa för lite extra för segern efter att Madelen Janogy blev utvisad 20 minuter in i den andra halvleken. Då storspelade målvakten Anna Tamminen, tidigare i Åland United, mellan stolparna och räddade laget ett flertal gånger.

Hammarby har alltså fem raka segrar och således 15 poäng. Laget leder damallsvenskan tre poäng före Kristianstads DFF och BK Häcken.