Publicerad: lördag, 3 juni, 2023 - 19:37Uppdaterad: lördag, 3 juni, 2023 - 20:31
  • Underläge med 3-0 blev övermäktigt för IFK. Arkivbild.

IFK nära hämta upp tremålsunderläge - förlorade mot AC Oulu

En stark slutforcering innehållande två mål räckte inte för IFK Mariehamn i bortamatchen mot AC Oulu. Hemmalaget från Uleåborg vann matchen med 3-2 (2-0).
- Det är tre defensiva omställningar som ställer till det för oss i dag, säger assisterande tränaren Jimmy Wargh.

Den första halvleken var händelsefattig där inget av lagen tog något större initiativ i matchen, än mindre skapade några farliga målchanser.

Det dröjde till den 43:e minuten innan matchen tog fart och då var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen.
Rasmus Karjalainens skott i straffområdet gick via Timi Lahtis ben men Elmo Henriksson kunde rädda. Bara minuten senare var AC Oulu framme igen och den här gången blev det mål. Ett inlägg från högerkanten hamnade till slut framför fötterna på Ashley Coffey som behärskat sköt in 1-0.
Hemmasupportrarna hade knappt jublat klart innan Uleåborgslaget hade en tvåmålsledning.
Den här gången inlägg från vänsterkanten som Otso Liimatta kunde nicka in. Två psykologiskt viktiga mål för AC Oulu strax innan pausvilan.

IFK-tränaren Daniel Norrmén försökte väcka laget med två byten i paus när Abdulfattah Asiri och Usman Suleman fick lämna planen till förmån för Robin Sid och Riku Sjöroos

Endast sju minuter in i andra halvlek kom 3-0 efter att Rasmus Karjalainen serverat Ashley Coffey som snyggt satte trean och där och då trodde nog alla att matchen var avgjord.
- Jag tycker att vi inleder andra med energi men så är det på nytt en defensiv omställning som inte funkar som det ska och där går luften ur oss, säger Jimmy Wargh.

IFK försökte men hade svårt att skapa målchanser, lagets första skott på mål kom i den 79:e minuten. I den 81:a minuten fick IFK en gyllene chans till reducering när laget fick en straff. Aly Ndoms straff räddades av AC Oulus målvakt Calum Ward men Ndom fick returen mot mål där Mikko Sumusalo petade in bollen.
Fyra minuter senare kom ett IFK-inlägg från vänsterkanten, Albin Granlund sköt in bollen framför mål, där fanns Robin Sid och styrde bollen i mål. Reducerat till 3-2 och matchen fick ordentligt nerv men IFK kunde skapa några farligheter under de sista minuterna och AC Oulu tog hem tre poäng.
- Numerärt kom vi nära men vi skapar ingen riktigt het chans efter vårt 3-2-mål, säger Jimmy Wargh.

På onsdag väntar ny bortamatch för IFK, då mot FC Honka på Hagalunds idrottsplats i Esbo.