Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 april, 2023 - 20:16Uppdaterad: fredag, 28 april, 2023 - 07:51
  • Klubbdirektör Peter Mattsson och Abdulfattah Tawfig Asiri. Foto: IFK Mariehamn

IFK värvar saudisk anfallare

IFK Mariehamn förstärker truppen med den saudiske anfallaren Abdulfattah Tawfiq Asiri för resten av säsongen.

Han kommer närmast från klubben Al Nassr FC, klubben Portugals Cristiano Ronaldo spelar för, där han spelat sedan 2020 och gjort ett 20-tal matcher. Abdulfattah Tawfig Asiri har spelat över 150 matcher i högsta saudiska ligan och han har även 20 matcher för det saudiska landslaget. Senast han finns registrerad för en match med Al Nassr är den 15 september 2022, sedan dess har han inte varit med i truppen enligt olika statistiksidor.

I pressmeddelandet från IFK uppger man att en av orsakerna till att han kommer till finländska ligan hänger samman med att det är ett av få transferfönster som fortfarande var öppet.

Abdulfattah Tawfig Asiri tränar för första gången med laget i morgon fredag och om allt går som planerat finns han med i truppen mot KuPS i söndagens hemmamatch.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »