Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 22 maj, 2022 - 15:47Uppdaterad: söndag, 22 maj, 2022 - 15:56
  • Alvin Kvarnström är nionde bäst i Finland på bowling.

Kvarnström nia i FM-finalen

Alvin Kvarnström stod för en fin prestation när han slutade nia i FM-finalen i bowling.
- Jag är väldigt stolt över min insats. Först kändes det inte så bra för jag spelade inte så bra i dag men när det sjunkit in känns det bra att vara nionde bäst i Finland, säger han.

Alvin Kvarnström inledde de första åtta serierna i lördags med 1.614 poäng vilket gav honom en tolfte plats.
- Det tog lite tid att spela in sig men de fyra sista serierna var riktigt bra, säger han.

Under andra omgången spelade Kvarnström upp sig, han fick ihop 1.814 poäng och klättrade till en sjätte plats.
- Det gick riktigt bra under de åtta serierna. Jag hittade precis hur jag skulle spela och skottade in poäng, säger han.
 

Till söndagens finalspel tog sig de tolv bästa bowlarna. Då var det matchspel som gällde och Kvarnström vann två av elva matcher och slutade på en sammanlagd nionde plats.
- Att jag bara vann två av elva matcher gjorde att jag tappade lite i resultatlistan i och med att jag gick miste om de bonuspoäng man får när man vinner en match.

Tre ålänningar hade kvalificerat sig till FM-slutspelet som avgjordes i Björneborg i helgen. Förutom Kvarnström deltog även Sebastian Cronholm som blev utslagen efter den andra omgången och Oskar Welin som blev utslagen efter första rundan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »