Publicerad: lördag, 21 maj, 2022 - 19:43
  • Det blev förlust i Seinäjoki för IFK.

Mållösa igen – förlust för IFK

Det fortsätter att gå tungt med målproduktionen för IFK Mariehamn. Det blev förlust i lördagens bortamatch mot SJK med 1-0 (0-0).
- Det är tungt, det är en jämn match. Men gör man inte mål vinner man inga matcher, säger IFK:s tränare Daniel Norrmén.

På de inledande åtta matcherna i årets Tipsliga har IFK Mariehamn bara gjort fem mål. Det blev en ny nolla i målproduktionsprotokollet efter lördagens match mot SJK.

SJK inledde bäst men IFK åt sig in i matchen men farligare än två skott utifrån från Joakim Latonen och Mohammed Abubakari blev det inte.

Hemmalaget skapade ett farligt läge när Jose Monreal nickade från nära håll men Elmo Henriksson gjorde en bra räddning. 0-0 stod sig till pausvilan.

Den andra halvleken var lik den första, mer bollinnehav från hemmalaget men inget av lagen skapade några jättechanser. Elmo Henriksson missade på ett inlägg men nicken från SJK gick över. IFK:s Timi Lahti fick även han ett nickläge men bollen gick tätt över ribban.

I den 79:e minuten kom matchens enda mål. En lång vänsterhörna från Daniel Håkans hittade Christhian Valencias panna och 1-0 var ett faktum.

IFK försökte trycka på i slutet av matchen och det var då man började skapa målchanser. Inbytte John Owoeri sköt i burgaveln från nära håll, man skapade även en del hörnor men utan utdelning.
- Det är egentligen först efter deras mål som vi börjar skapa målchanser, den desperationen vi visade där måste komma tidigare, säger Daniel Norrmén.

IFK blev i och med förlusten passerade av SJK och ligger nu näst sist i tabellen, fyra poäng före HIFK som dock har en match mindre spelad.
- Det är ju inte där vi vill ligga men det är mycket kvar av säsongen och nu ska vi gör allt för att vända det här redan mot VPS nästa helg, säger Norrmén.