Publicerad: lördag, 21 januari, 2023 - 16:06Uppdaterad: lördag, 21 januari, 2023 - 16:22

Mållöst mellan Honka och IFK

Fotboll: Öppningsmatchen i ligacupen mellan FC Honka och IFK Mariehamn slutade 0-0.

Bland IFK Mariehamns nyförvärv så var det Oskari Sallinen som fick mest speltid. Sallinen fick också lagets bästa målchans när han framspelad av Robin Sid tvingade Honka-målvakten till en utmärkt benparad i upptakten av den andra halvleken.

Båda lagen bytte friskt i den andra halvleken och IFK:s båda nyförvärv Hussein Usman Suleman och Emmanuel Boahen fick en halvtimmes spel. Nyförvärvet Daniel Enqvist fick ungefär 20 minuter på planen.

Men mot slutet av matchen så var det Honka som var närmare segern. IFK:s målvakt Elmo Henriksson räddades av sin vänstra stolpe i den 80:e minuten när Honkas Dario Naamo gick på skott och i den 90:e minuten fick Henriksson själv fingertopparna på bollen och kunde styra ut Otso Koskinens närskott till en resultatlös hörna.