Publicerad: lördag, 22 oktober, 2022 - 17:58
  • IFK vann premiären med 4-3.
  • Efter en tilltrasslad situation kvitterade SHK till 2-2.
  • Bortalaget kom med två supporterbussar till Mariehamn.

Premiärseger för IFK

Det bjöds på publikfest med 307 personer på läktarna när IFK Mariehamns hockeyherrar vann premiären i division 4 efter ett sent segermål inprickat av Robin Englund. IFK vann med 4-3.
- Kul med så mycket folk på läktarna fast det var många bortasupportrar. Alla blir taggade av det, säger IFK:s lagkapten Pontus Nylén.

Utan träningsmatcher i benen var det direkt in i hetluften som gällde för IFK Mariehamn när SHK Hockey Club ställde sig på andra sidan mittlinjen i premiären av division 4.

IFK visade i första perioden att försäsongsträningen skötts med den äran och kunde gå upp i ledning redan efter fyra minuter då Pontus Nylén satte matchens första mål. Ett resultat som stod sig till första periodvilan och klar fördel hemmalaget.

Till den andra perioden kom SHK ut som ett nästan nytt lag och tog över initiativet. Dryga tre minuter in i andra kvitterade SHK genom Anton Nyström.
- Vi blir lite väl lång i vårt spel och hamnar för högt upp när vi anfaller och det utnyttjar SHK, säger Pontus Nylén.

IFK fick dock chansen i spel i numerärt överläge kort därefter och Jesse Kaupinsalo kunde sätta 2-1. Innan andra perioden var slut kvitterade SHK då Nyström gjorde sitt andra för dagen.
Målet var en tilltrasslad situation där 6-7 spelare låg i målgården.
- Ibland dömer domarna mål, ibland inte. Det är sådant som jämnar ut sig över en säsong, säger Otto Silfver.

Även den tredje perioden bjöd på tre mål. Anton Ekstrand förde IFK tillbaka i ledning efter att ha satt pucken i öppet mål i power play.
Tiden tickade på och med drygt tre och en halv minut kvar av matchen kvitterade SHK för tredje gången, denna gång genom Martin Jansson.

Matchen gick mot förlängning men med en minut och två sekunder kvar av matchen lyfte Robin Englund in matchavgörande 4-3 och hemmaseger var klar.
- Jätteskönt att vara igång, säger Otto Silfver.

Nästa lördag väntar Östervåla IF på bortaplan för IFK:s del.