Publicerad: söndag, 16 oktober, 2022 - 16:54Uppdaterad: söndag, 16 oktober, 2022 - 17:47
  • Tränaren Daniel Norrmén fick pris av domarföreningen som årets gentlemannatränare. Foto: Owe Sjöblom
  • IFK Mariehamns lagkapten Timi Lahti. Foto: Owe Sjöblom

Säsongen över för IFK

Säsongen är slut för IFK Mariehamn efter att de spelade oavgjort 2-2 mot VPS inför 1.350 personer på WHA.

Det krävdes seger för IFK för att de skulle nå åttonde platsen som i sin tur skulle ha lett till playoff om europaplats. Nu blev IFK tionde i årets fotbollsliga och VPS kom på den åtråvärda åttonde platsen och får spela vidare.

Det var VPS som tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Kalle Multanen. IFK kvitterade genom Timi Lahti med 20 minuter kvar av matchen och sen sköt Riku Sjöroos IFK till ledning fem minuter senare. VPS kvittering kom med knappa tio minuter kvar av matchen efter en rörig situation där bollen for som en flipperkula i IFK:s straffområde innan den till slut styrdes in i mål och sist på bollen var en grönvit spelare.

IFK forcerade de sista minuterna för att få ett segermål, men lyckades inte och därmed är säsongen slut.