Publicerad: söndag, 6 november, 2022 - 18:31
  • Daniel Gräsbeck har just satt straffen i mål. Foto: Owe Sjöblom
  • Lisa Westerlund i offensivt läge. Foto: Owe Sjöblom

Segrar för innebandylagen

Både FBC Ålands damer och herrar vann sina respektive hemmamatcher i division 3 på söndagen i Vikingahallen.

Först ut var damerna som vann över Midas IBK med 7-2 och tog därmed sin tredje raka seger. Gästerna tog ledningen lite överraskande men kunde både kvittera och gå till ledningen genom Wilma Rajalin och Jenny Engblom innan perioden var slut. I den andra perioden ökade Susanna Holmström, Cajsa Kronström och Jenny Engblom på ledningen till 5-1 och i den tredje perioden gjorde Susanna Holmström och Jenny Engblom ytterligare varsitt mål.

FBC Åland har vunnits sina tre spelade matcher och har såldes nio poäng. Med det ligger de på tredje plats. Stenhagens KK och FBC Uppsala U har tio poäng, men de har spelat fem respektive sex matcher hittills.

Herrarna vann över SK Vide med 6-3 i en jämn match där FBC Åland imponerade försvarsmässigt och tog vara på de chanser som de fick. Periodsiffrorna var 2-1, 3-1 och 1-1. I den första perioden gjorde Daniel Gräsbeck och Fredrik Engström mål. I den andra perioden klev Alexander Grundström fram och gjorde tre mål, tyvärr steg han snett i början av tredje perioden och kunde inte spela mer. Daniel Gräsbeck gjorde sitt andra mål för dagen när han satte en straff i början av den avslutande perioden.

FBC Åland har tio poäng efter fem spelade matcher och ligger trea, Uppsala Life och Midas IBK har också tio poäng men en match mer spelad. Rasbo IK U leder med 15 poäng.