Publicerad: söndag, 19 mars, 2023 - 19:23Uppdaterad: söndag, 19 mars, 2023 - 20:32

Tung sista period fällde FBC Åland

Innebandyherrarna i FBC Åland förlorade med 5-10 (2-3, 2-1, 1-6) mot tabelltrean Tobo/Örbyhus FF i division tre under söndagen.

Tobo/Örbyhus FF gick upp i ledning med tre mål efter en kvart spelad av matchen. Men FBC Åland vände och hade strax efter att en halvtimme spelats av matchen gått upp i ledning med 4-3. Tobo/Örbyhus FF kvitterade strax därpå och det var oavgjort när båda lagen gick in i pausvila inför tredje perioden.

26 sekunder in i sista perioden gör Tobo/Örbyhus FF det första av vad som ska komma att bli totalt sex mål. FBC Åland får ett tröstmål när det återstår åtta sekunder av matchen och det innebär att FBC Åland förlorar med 5-10.

FBC har 21 poäng i tabellen och ligger tre poäng över strecket med två matcher kvar att spela. Nästa match för FBC Åland är på lördag och då väntar IBK Midas som leder serien med 53 poäng.