Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 december, 2017 - 13:45Uppdaterad: fredag, 8 december, 2017 - 13:43
  • BK Smash föreslår att Bollhalla byggs ut norrut. Skiss: Mira Arkitektstudio Ab.

Utbyggnad av Bollhalla föreslås

Mariehamns gymnastikförening lyfter återigen frågan om utrymmesbristen i Bollhalla. I en anhållan till staden skriver föreningen att man vill överta de två badmintonbanor som i dag ligger precis intill gymnasternas område i hallen.

Huvudtränaren Malin Pussinen berättar att gymnastikföreningen vuxit sedan 2014 då man senast anhöll om mer utrymme i Bollahalla och fick avslag.
- Vi är nästan 600 medlemmar i dag och vi har 120 barn på väntelista som vi inte kan ta emot på grund av utrymmesbristen, säger Malin Pussinen.

Fler badmintonbanor

På måndag ska kultur och fritidsnämnden behandla gymnastikföreningens anhållan. Inför detta har man begärt ett utlåtande från badmintonklubben BK Smash och den ger två förslag: antingen att Bollhalla återgår till att vara en rackethall och att gymnastiken får utrymmen någon annanstans eller att Bollhalla byggs ut. Då föreslår man en tillbyggnad på norra sidan som mäter ungefär 20x65 meter och där skulle fyra badmintonbanor och en padelbana rymmas (det bruna området på bilden ovan, klicka på bilden för att se hela). Gymnastiken skulle då få större utrymme i den befintliga hallen (det gröna området).

- Vi behöver definitivt också mer utrymme för vår verksamhet, jag har de senaste veckorna fått neka människor som vill spela badminton och vi kan inte ta emot nya juniorer, säger ordföranden i BK Smash Ester Miiros-Hollsten.

Ritningarna på Bollhallas tillbyggnad har gjorts på initiativ av Mariehamn Lawn Tennisklubb. De är också tennisklubben som bekostat dem, sedan har man utformat ritningarna i samråd med BK Smash och MGF, enligt Ester Miiros-Hollsten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »