Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 6 november, 2016 - 18:27Uppdaterad: söndag, 6 november, 2016 - 18:31
  • Elsa Häger och Emma Pussinen tillsammans med svenska medtävlare. Foto: privat

Personliga rekord för Häger och Pussinen

Gymnastik: Både Elsa Häger och Emma Pussinen satte personliga rekord i fristående när de båda tjejerna tävlade i den internationella Mälarcup i Sverige i helgen.

Tävlingen bjöd på nordiska inslag, men även gymnaster från Skottland och Schweiz och var framförallt tänkt som en nyttig erfarenhet för de åländska F-gymnasterna som är de som har nått längst inom Mariehamns gymnastikförening. Att säsongsdebuten samtidigt var säsongens största tävling gjorde att tjejerna var nervösa inför det första momentet bom. Två fall på Pussinen och ett fall på Häger, var kanske inte drömstarten på tävlingen, men båda tjejerna lyckades samla ihop sig till efterföljande moment.

I fristående belönades Elsa Häger med poängen 10,7 enligt internationella regler i ett program med svårighetspoängen 3,9. Emma Pussinen belönades med poängen 10,5 men hade en lägre svårighetspoäng. För de båda gällde dock resultatet som personbästa. Elsa Häger satte också personligt rekord i hopp och snittade över 40 poäng i mångkampen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »