Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2024 - 17:51Uppdaterad: tisdag, 15 oktober, 2024 - 17:52
  • Arkivbild på Jenny Schuhmeister. Foto: Kjell Brändström.

Nya Ålands vd: ”Jag drar ingen gräns, det är upp till annonsörerna”

Nya Ålands vd Jenny Schuhmeister ser inte något behov av en dialog med några andra än annonsörerna om vad som ska synas där, då tidningen har alla tillstånd som krävs för ledlamporna på Alandicas vägg.

– Det började med en idé, där jag sedan tog reda på förutsättningarna för att genomföra ett sånt här projekt. Eftersom det är Fastighetsverket som äger byggnaden så är det de som har lämnat in alla handlingar, men det är på uppdrag av Alandica som är arrendator, säger Schuhmeister.

Annonsörerna har makten att utforma det budskap de önskar. Att bara marknadsföra programpunkterna inne i Alandica räcker inte för att satsningen på de 48 000 led-lamporna på byggnadens fasad ska bära sig ekonomiskt. Det säger Nya Ålands vd Jenny Schuhmeister som är idékläckaren till att klä 400 kvadratmeter av Alandicas fasad i ljusslingor. Något som möjliggör en annonsyta med stilla och rörliga bilder som tidningen både hanterar och säljer. Att tidningen har alla tillstånd som krävs gör att hon har svårt att se behovet av en dialog med några andra än annonsörerna. Annonsväggen har fått kritik av stadsarkitekten Dominicus Björkstam som anser att han borde ha hörts i samband med att staden beviljade tillstånd för projektet.

– Nu har vi den på plats och tillstånden på plats. Nu hoppas vi att den uppskattas och ger kanske ett litet tillskott till staden, säger Schuhmeister.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »