Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 oktober, 2024 - 07:56Uppdaterad: torsdag, 17 oktober, 2024 - 15:30
  • Det har varit en gynnsam höst för gnagarna. Arkivfoto.

Gynnsam höst för gnagarna – nu söker de sig in i våra hus

Milda temperaturer och rikligt med frukt och bär innebär gynnsamma förutsättningar för gnagare. Skadedjursbekämparen Uffe Gustafsson säger att det redan nu märks att det är mycket möss i omlopp i år.  

– För tre år sedan hade vi en riktig boom, jag tror inte att det blir en lika stor boom i år men mer än ifjol blir det absolut, det är det redan, säger han.  

Just nu mutar gnagarna in sitt revir för vintern, enligt Uffe Gustafsson.  
– Om du lyckas tömma deras revirområde före jul så har du tomt på möss tills vårsolen börjar värma igen, säger han.  

Ett tips är att hålla så kliniskt rent som möjligt längs husväggarna. Då blir mössen exponerade för sina fiender där och mindre benägna att sätta sig vid husvägen och titta efter vägar in i värmen. Uffe Gustafsson säger också att man gärna ska spänna upp sina musfällor utomhus så att man kan fånga mössen innan de kommer in och gör åverkan på huset.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »