Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2024 - 06:24Uppdaterad: tisdag, 15 oktober, 2024 - 09:34

Flera frihetsberövanden under gångna veckan – bland annat försök till grovt rån

Den senaste tiden har flera brott som lett till frihetsberövanden ägt rum på Åland, meddelar polisen på måndagen.  

Förutom fallen som rör Pub Bastun, så sitter två personer häktade försök till grovt rån och försök till rån efter att ha besökt en person för att misshandla, dödshota och pressa honom på pengar. Efter några dagar kom samma personer tillbaka och bröt sig in i hans bostadshus, men de kunde gripas efter en stund. Polisen skriver ett fyra personer greps, varav två har häktats medan de övriga två är på fri fot med reseförbud.  

Man skriver också att en person som bland annat varit misstänkt för olaga hot greps under måndagen förra veckan, men släpptes på tisdagen. Dagen efter förekom nya hot, vilket ledde till gripande, anhållande och reseförbud. Under helgen befann sig personen ute på stan trots att han enligt förbudet skulle vara hemma och därtill både hotade han och gjorde motstånd mot polisen. Det var den personen som under helgen satte eld på en madrass i polishuset och ett häktningsyrkande har lämnats in.  

Polisen har också handskats med två personer som gripits för misshandel, en efterlyst person som gripits och flera som gripits på basen av polislagen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »