Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 juli, 2024 - 16:31

Jaktförvaltaren om fårattacken på Jurmo: “Varg, lodjur eller hund som ligger närmast till hands”

Robin Juslin, jaktförvaltare på landskapet, berättar att det är svårt att säga något konkret om fårattacken på Jurmo enbart utifrån bilder.

För att göra en ordentlig bedömning av vad det rör sig om för rovdjur hade han behövt vara på plats.  
– I det här fallet ser man tydligt att det är ett djur som har tagit livet av dessa får. Ett större rovdjur eller hund är väl det man kan säga utifrån bilderna. Men man saknar mycket information man behöver ha för att vara säker, säger Robin Juslin.  

De djur som han bedömer att det kan vara är varg, hund eller lodjur. Men han menar ändå att det lutar mot varg eller hund. 
– Lodjur är väldigt specifika när de hanterar sina byten. De tar ett kraftigt tag om strupen och det är lite andra skador på djuret. Det som man tycker sig se på de här bilderna är andra rivmärken och bett på bland annat ben, som för tankarna till varg och hund, säger Robin Juslin.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »