Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2024 - 14:13Uppdaterad: onsdag, 21 augusti, 2024 - 16:19
  • 420 000 euro föreslås läggas på gc-väg längs med Kalmarnäsvägen. Arkivfoto

Jomalastyrelsen vill lägga 420 000 på gc-väg längs Kalmarnäsvägen

Sammanlagt 686 000 euro i tilläggsmedel för olika infrastrukturprojekt har godkänts av Jomalas kommunstyrelse och nu är det upp till fullmäktige att ta beslut om pengarna.  

Det är frågan om fyra olika projekt, där det är gång- och cykelbanan längs med Kalmarnäsvägen som föreslås få mest tilläggsmedel, nämligen 420 000 euro. Dessutom vill kommunstyrelsen att 90 000 euro ska beviljas för inlösning av mark och kostnader för lantmäteri.  

Övriga projekt som av kommunstyrelsen föreslås få tilläggsmedel är förverkligande av gaturitningar för Österhagsvägen för 150 000 euro, planeringskostnader för Solbergets gaturitningar för 5 000 euro samt anläggande av vattenledning vid flygfältet för 21 000 euro.  

Enligt Ålandstidningen, som talat med kommunstyrelsens ordförande Wille Valve, motsvarar dagens prissättning inte de summor som tidigare uppskattats för infrastrukturprojekten, och därför behövs nu tilläggsmedel.

Dessa ärenden går alltså nu vidare till kommunfullmäktige, som ska besluta om pengarna beviljas eller ej.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »