Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 september, 2024 - 14:42Uppdaterad: torsdag, 12 september, 2024 - 16:54
  • Kim Westman. Foto: Hasse Persson-Bru.

Kim Westman säger tack och på återseende

Kim Westman gör i morgon, fredag, sin sista arbetsdag som stationschef vid Ålands sjöbevakningsstation. Han efterträds av Axel Ramberg som inleder tjänsten den 24:e september, samma dag som Westman börjar sin nya tjänst som chef för sjöräddningscentralen i Åbo.

I över nio år har Kim Westman basat för den åländska stationen. Ett förändrat säkerhetspolitiskt läge och en genomlevd pandemi är det som sticker ut mest under de år som han har varit verksam på Åland. 2020 års återinförda gränskontroller mellan Åland och Sverige innebar en otroligt stor belastning, enligt Westman. Men så här i retroperspektiv ser han det som intressanta och utmanande tider, utan några större incidenter. I hans nya jobb väntar en hel del internationell samverkan, men han hoppas också få anledning att återvända till Åland.  

– Så självisk tänker jag nog vara att när det är något som gäller Åland så kommer jag nog att trycka mig med hit på de mötena för att träffa bekanta och vänner, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »