Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 21 oktober, 2017 - 08:15Uppdaterad: lördag, 21 oktober, 2017 - 09:37
  • Petra Söderman tävlade med Komet som ni ser på bilden samt med Katapult och Connoisseur i Helsinki Horse Show. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

En rosett till Söderman

Ridsport. Hoppryttaren Petra Söderman red en felfri runda i Helsinki Horse Show.

Det var med hästen Connoisseur som Söderman i onsdags red felfritt i en 115-centimetersklass för 6-åriga hästar. Klassen var en så kallad clear round vilket innebär att alla som rider felfritt får rosett.

I en annan 115-centimetersklass på onsdagen tävlade Söderman med Katapult och där slutade hon 21:a med åtta fel. Med Komet i en 130-centimetersklass blev hon 16:e med fyra fel.

På torsdagen tävlade Söderman igen i en 115-centimetersklass med Connoiseur och då blev hon elva med fyra fel, med Katapult tävlade hon i en 120-centimetersklass och där avbröt hon ritten.

På fredagen red hon sedan sin sista runda när hon tävlade med Komet i en 135-centimetersklass. Ekipaget slutade på 17:e plats med tolv fel.

Även Cecilia Jansson har tävlat i Helsinki Horse Show tillsammans med hästen Västerbacka Gloria. Hon deltog i amatörtourens final och red i 100-centimetersklassen. Där blev det en 25:e plats med 13 fel på onsdagen och en 19:e plats och fyra fel på torsdagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »