Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 november, 2021 - 17:12Uppdaterad: måndag, 8 november, 2021 - 17:13
  • Jan-Erik Rask, här i sommarpratsutstyrsel 2019 FOTO: ÅRTV

Ålands näringsliv hoppas på näringsministern

Det behöver komma någon form av stöd till Ålands näringsidkare som kompensation för allt arbete med deras tulldeklarationer. Det menar Ålands näringsliv.

De nya tullrutinerna trädde i kraft den 1 september i år. Att tullen skulle övergå till elektronisk förtullning av försändelser visste man långt innan, men ingen hade kunnat ana hur komplicerat det skulle bli att förtulla varor på nätet - egentligen helt utan anledning. Det behövde inte bli svårare att deklararera på nätet och därmed följa EU:s nya föreskrifter än att som innan deklarera månadsvis i efterskott, men det blev det av någon anledning. Ålands näringslivs vd Jan-Erik Rask vill nu att landskapsregeringen kommer till hjälp, gärna i den första tilläggsbudgeten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »