Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 april, 2022 - 17:37Uppdaterad: tisdag, 19 april, 2022 - 17:37
  • Bild av användaren WiR_Pixs på Pixabay.

Ålands påverkan av ett medlemskap i Nato

Finland har aldrig varit närmare ett Natomedlemskap än vad man är idag. Och många bedömare finner det allt mer troligt att Finland kommer att ansöka om att få ansluta sig till militäralliansen.

För en knapp vecka sedan lämnade statsrådet över en redogörelse för det säkerhetspolitiska läget till riksdagen. Något som nu ska användas som bas i riksdagens Nato-diskussioner. Statsminister Sanna Marin sa på en pressträff på onsdagen att ett besked i frågan är att vänta inom några veckor snarare än månader.

Sia Spiliopoulou Åkermark är direktör vid Ålands fredsinstitut och hon berättar om några av hennes reflektioner kring det säkerhetspolitiska läget och berättar mer om vad ett medlemskap skulle kunna innebära för Ålands status som demilitariserat och neutraliserat område.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »