Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 februari, 2021 - 17:37Uppdaterad: måndag, 15 februari, 2021 - 17:37
  • Ida Kronholm
  • K, A och J samt skådespelarna Jonas Bergqvist och Susanne Marins

Åländska Ida vid KAJ:s roder

Humorgruppen Kaj ska ut och segla i höst, och vid rodret sitter åländska Ida Kronholm.

Det finns nog ingen österbottning, eller kanske ens finlandssvensk, som inte vet vad KAJ är för något. Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård, initialerna KAJ alltså, gjorde sig ett namn på Youtube för att de gjorde humor på sin egen dialekt, utan att göra sig extra fina med högsvenska. Sedan blev det liveshower och sedan riktiga teaterscener – inte minst anrika Wasa teater.

Och var de fortfarande en nischföreteelse före 2017 så ändrades det med föreställningen Gambämark som spelades på Ritz i Vasa, som gjorde succé i de breda folklagren. De har till och med, trots den för svenskar obegripliga dialekten, spelat i Sverige. I höst är de tillbaka och nu är temat kryssning. Och vid rodret står åländska Ida Kronholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »