Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 november, 2021 - 17:45Uppdaterad: tisdag, 23 november, 2021 - 10:04

Ålänningar är kluvna till skridskobana på torget

Mariehamns stad har siktet inställt på att vinna tävlingen Årets stadskärna 2024. Vilka insatser som ska göras i centrum för att nå målet beror till viss del på vad en undersökning bland ålänningar och besökare visar.

Undersökningen som har funnits tillgänglig via ett formulär som på City Mariehamns hemsida har listat sex olika satsningar som man önskar göra i centrum.

De svarande har fått värdera satsningarna från oviktiga till viktiga. Undersökningen visar att ålänningarna är kluvna till att anlägga en skridskobana på torget, samtidigt som de allra flesta är väldigt positiva till mer vinterbelysning under den mörka årstiden.

Centrumledare Dan Ferna har sammanställt svaren och redogör de olika alternativen.

Mariehamns stad har beviljats 300.000 euro i bidrag från landskapsregeringen för satsningen på att bli Årets stadskärna 2024. Men Maxinges vd Dan-Johan Dahlblom anser inte att det i sig snedvrider konkurrensen mellan centrumhandeln och Maxinges köpcenter.

Här kan du läsa mer om tävlingen Årets stadskärna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »