Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 mars, 2018 - 17:47Uppdaterad: onsdag, 28 mars, 2018 - 22:20

Ålcom backar om tv-kanal

Tidigare i dag gick Ålcom ut med information om sina tv-paket. Kanalerna CNN, Boomerang och Cartoon Networks utgår ur baspaketet. De ersätts av bland annat den ryska kanalen Russia Today, numera bara ”RT”.

EU:s antipåverkansgrupp, Stratcom, betraktar RT som en propagandakanal för Kreml. Kanalen startades 2005 av Putins presschef och en före detta minister.

Beskedet från Ålcom att ta med kanalen i basutbudet har orsakat protester. En av Ålcoms grundare, Hans Holmström, är en av de som protesterat. Han vill inte låta sig intervjuas i Ålands Radio, men skriver ”Är det bara jag som tycker att det här är sällsynt illa tajmat, i ljuset av valskandaler, diplomatutvisningar, etc? Varför ska vi på Åland vidarebefordra propaganda som är avsedd att skada och destabilisera vårt demokratiska system till förmån för Rysslands kvasidemokratiska?”

Nu backar Ålcoms vd Daniel Dahlén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »