Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 juli, 2021 - 17:33
  • En ejderhona, en åda, på en liten sten i vattnet. FOTO: ÅRTV

"Alla måste samarbeta för sjöfåglarna"

Dagens sommarpratare, fotografen Niclas Nordlund, som under flera år följt med situationen för ådorna, riktar kritik mot att ornitologerna inte slagit larm tidigare om hur havsörnarna bokstavligen äter upp ejderstammen.

Ordförande för fågelskyddsföreningen Johan Ekholm menar att det inte hjälper att peka finger och gnälla på fågelskyddsföreningen över hur det har varit förr och att det inte är föreningens fel att det ser ut som det gör – utan att vi nu alla måste samarbeta för att göra situationen bättre för sjöfåglarna i framtiden.

Lucas Wideman är ordförande för Ådans vänner. Gällande ansvarsfrågan för ejderstammens svåra situation säger han att var och en måste rannsaka sig själv, men aAtt vi som samhället i stort inte har vaknat i tid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »