Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 januari, 2018 - 18:00Uppdaterad: onsdag, 17 januari, 2018 - 18:01
  • Otto Hojar, partner i bolaget FS Links som vill bygga en privat tunnel mellan Föglö och Lumparland

ÅMHM ogillar nästan tom tunnelansökan

När FS Links, intressebolaget bildat för att stödja en rad infrastruktursatsningar från åländskt håll, ansökte om miljötillstånd för att bygga en egen tunnel mellan Föglö och Lumparland så var ansökan i princip tom. Det gillar inte Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, som inte vill göra andras jobb.

Av miljötillståndsansökan framgår att tunneln mellan Föglö och fasta Åland ska konstrueras genom att borra och spränga, och datumet för byggstart är satt till januari nästa år. Det är i stort sett allt.

Det tycker ÅMHM känns lite tunt när det gäller att ansöka om miljötillstånd för ett omfattande infrastrukturprojekt. Men FS Links har haft en tanke med tillvägagångssättet: ÅMHM ska tvingas berätta för bolaget vilken typ av material som krävs för att kunna handlägga ärendet genom att begära in kompletteringar.

I stället verkar det sluta med att ärendet avvisas helt i brist på information. Mats Westman på ÅMHM och Otto Hojar, FS Links, berättar om sina uppfattningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »