Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 oktober, 2019 - 17:49Uppdaterad: torsdag, 31 oktober, 2019 - 17:59
  • Sjögren, Gunell, Valve och Perämaa gästade studion.
  • Centerns Veronica Thörnroos under valvakan

Avgående regering och Centern om budgeten

Idag presenterade den avgående landskapsregeringen sin sista budget, den för år 2020. Det speciella med den här budgeten är att det är den avgående landskapsregeringen som skriver den för den nya landskapsregeringen.

Lantrådet Katrin Sjögren och finansminister Mats Perämaa, båda liberaler, socialminister Wille Valve, moderat, och vicelantrådet och näringsministern Camilla Gunell, socialdemokrat besökte Åland Idag för att ta ett samlat grepp kring den nya budgeten.

Senare gästades vi också av nuvarande regeringsbildare och tidigare opposition, Centerns Veronica Thörnroos som ju är den som sannolikt kommer att få regera på den budget som den avgående regeringen lagt.

 

Fotnot: Ålands Radio bjöd in Bert Häggblom från Obunden samling och Stephan Toivonen från Åländsk demokrati, som inte kunde närvara på grund av andra åtaganden och Alfons Röblom från Hållbart initiativ ville inte ta ställning till förslaget innan partiet hunnit sätta sig in i det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »